share! rate this site UPGRADE create website login
Zoomshare resources

MIRE SE ERDHET !

18 tetori


 18 tetori♥

                       

Eshte hapur per here te pare ne muajin Shtator 1956 si e mesme e bashkuar ,Viti i pare ka patur te regjistruar 49 nxenes  .Kjo mature me rezultatet dhe arritjet  e saj krijoi nje tradite nder vite.Ka qene dhe mbetet elita e rrethit tone.Ne  shtator te vitit 1959 si pasoje e nje termeti  qe demtoi shkollen, Per nje kohe te shkurter mesimi u zhvillua pjeserisht ne cadra ne kopshtin e shkolles mbrapa saj dhe pjeserisht ne baraka "puplike" qe u ndertuan ne ate kohe kryesisht per filloren dhe 7 vjecaren. Nderkohe filloi ndertimi i shkolles se re ne lagjen "Kadri Qystri". Ne vitin 1963 u cvendos  ne lagjen Kadri Qystri duke u bashkuar  me 7 vjecaren. 1 vit me vone 7 vjecarja  u kthye ne 8 vjecare. .Ne vitin shkollor 1967-1968 shkolla cvendoset tek ndertesa e gjimnazit te ri e ndertuar rishtas qe eshte dhe sot. Vitin e pare ishte bashke me 8 vjecaren ku drejtor ka qene Kliti Nushi dhe N/drejtor per tetevjecaren LIli Dhamo, 1 vit me vone 8 vjecarja u largua tek shkolla "Foto Puka"duke mbetur si shkolle  e mesme deri ne diten e sotme, me emrin "20 Tetori".  Ne vitin 1987 shkolla ndryshoi emrin nga "20 Tetori" ne " 18 Tetori" per arsye te korigjimit te dites se clirimit te qytetit.